Élve eltemetve



Az olasz Camerini egyetem pszichológiaprofesszora ,Dr. Giuseppe Stoppolini okkultizmusról tartott előadásán bemutatta hallgatóinak Maria Boccát. A hölgy transzba esett,és mindannyiuk számára megdöbbentő dolgokat közvetített. Maria a transzállapotban olyan elhunyt férfiak és nők hangján beszélt,akik a jelenlévők előtt is ismertek voltak.



 

 

 

 

A szeánsz vége felé egy ismeretlen hangon szólalt meg,kérte,legyenek hozzá könyörületesek és hallgassák meg. A következőket mondta:Rosa Menichellik-ként születtem. Amikor meghaltam a Rosa Spadoni nevet viseltem,de azóta már a férjem is meghalt. Mindketten a Castel-Raimondo temetőben vagyunk eltemetve,Camerinótól néhány mérföldnyire. Csak azt kérem önöktől,hogy segítsenek embertársaikon,nehogy a velem történtek másokkal is megessenek.

...
...

...
...
...
//-->

...
...



A halotti anyakönyvi kivonat kiállítása után két nappal mély kómában feküdtem. Kivittek a temetőbe és elevenen eltemettek. Minden hallgató szó nélkül ült a döbbenettől,Maria pedig ájultan esett össze. A következő napon Dr. Stoppolini utána nézett,s valóban létezett egy Rosa Spadoni nevű hölgy,aki 1939 szeptember 4-én halt meg a camerinói közkórházban.

 



 

Két nappal később a Castel-Raimondo temetőben vettek tőle végső búcsút Mivel már egyetlen rokona sem élt,senki nem tiltakozott a holttest exhumálása ellen. 1950 szeptember 13-án kis csoport gyűlt össze Rosa sírja körül. Dr.Stoppolinin és az általa felfogadott két munkáson kívül jelen voltak még orvos-patológusok a camerinói egészségügyi bizottságtól, három köztisztviselő,akik az olasz kormányt képviselték,és egy fényképész is. Egy órányi ásás után előbukkant a koporsó,és Dr.Stoppolini maga állt a gödörbe,hogy felemelje a tetejét. A benne talált csontváz a hátán feküdt,koponyája balra fordult. Bal karja felfelé hajlott,ujjai a szájüregbe préselődtek. Térdeit felhúzta,mintha erővel próbálta volna felnyomni a koporsó fedelét. Még ennél is szörnyűbb látványt nyújtottak Rosa körmének párhuzamos kaparásnyomai,ahogyan megpróbált kimenekülni a koporsóból.
 

 


 
A patológusok a következő nyilatkozatot tették közzé: "Az ,hogy Dr.Stoppolini hogyan jutott információi birtokába,nem lényeges. Egyet kell értenünk vele abban,hogy Rosa Spadonit kómás állapotban temették el,amikor az élet jeleit nem lehetett észrevenni. Az asszony a koporsóban tért magához,ahol már senki nem tudott segíteni rajta."