Rejtélyes lény vadászik Csernobil közelében



Leginkább kecskékre vadászik az a rejtélyes lény, mely az ukrajnai Csernyihov (Chernigov) környékén tizedeli az ott lakók lábasjószág-állományát. Az állatorvos szerint egy ismert állatfajta sem képes olyan sebek ejtésére, melyet az elpusztult kecskéken látni. A terület légvonalban száz kilométerre fekszik az atomkatasztrófán átesett Pripjaty és Csernobil városoktól, a Zónától. Nem ez az első eset a környéken.



 

Az ukrajnai Csernyihov területén is támadásba lendült az a rejtélyes szörny, mely a környéken kecskére vadászik leginkább. Az egyik helyi gazda legelőn legeltette állatait, azonban az egyik vemhes kecskének nyoma veszett. A kecske keresésére indult, melyet végül meg is talált a legelő közelében. Az állat messziről élőnek tűnt, sem vérnyom, sem sérülés nem látszott rajta.

Közelről azonban más volt a helyzet: az állatot elpusztította egy nem mindennapi ragadozó. A kecskének megették a szemeit, a lapockáján illetve a gerincén pedig két kisebb lyuk tátongott - hivatkozik a Tsn.ua internetes hírportál értesüléseire a posztinfo.hu.

Az állatot megvizsgáló állatorvos szerint a kecske agyát szemein keresztül kiszívták, a lapockán lévő két lyukon keresztül pedig a húsát "ette ki" a ragadozó. Az állat úgy tűnik egy ismeretlen enzim kibocsátására képes, melynek hatására a hús lággyá válik.

...
... ... ... ...
// ]]>
... ...//

// ]]>

A szörny az állat belső nemi szerveit is kiszívta: a vemhes kecske placentáját és magzatvizét. Az állatorvos szerint egy ismert állatfajta sem képes eltörni egy felnőtt kecske nyakát és ilyen szörnyűséget művelni vele.

A helyiek egyébként elpanaszolták, hogy az utóbbi időben más jószágnak is nyoma veszett, azonban nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget neki, mivel farkasokra gyanakodtak – olvasható a portál cikkében.

Két évvel ezelőtt már történtek hasonló támadások ugyanebben a régióban, akkor az egyik helyi lakos egy vasvillával szúrt agyon egy addig ismeretlen egyedet. Az állatot a sajtó leginkább egy szőrtelen rókához hasonlította, amelynek hosszú farka és éles szemfogai voltak. A helyi lakosok szerint az ismeretlen faj egyedei kengurukként, a hátsó lábukról elrugaszkodva mozogtak - olvasható a két évvel ezelőtti észlelésről szóló cikkben.

 
pecsistop.hu