Jó időben, jó helyen...



Ki ne szeretne jó időben lenni a jó helyen?! A kérdés azonban csak az, pontosan mit is jelent Neked a „jó időben – jó helyen”? Tegyük föl, hogy egy lottózóban vagytok 6-8-an, és buzgón töltitek ki a nagy reményekre jogosító cetlit. És lám, lám, köztetek ül az a szerencsés nyertes, aki hétvégén megüti az ötöst! Sajnos, nem Te vagy az, hisz akkor nem ezt a cikket olvasnád, hanem épp nyaralnál egy jó helyen.

Hogy lehet, hogy az a piszok mázlista nyert, és nem Te -ha Te lettél volna, akkor természetesen csak a Sors megérdemelt ajándékát söpörnéd be-, holott ugyanabban az időben voltatok ugyanott?  Az asztrológia megadja a választ!

 

Az időnek minősége is van nem csak mennyisége. Gondoljunk csak bele: nem mindegy , hogy 1 percet nehéz fizikai munkával töltesz el, vagy épp koktél szürcsöléssel egy jó szórakozóhelyen.  Persze ízlés dolga, de szerintem messze nem ugyanarról van szó…Az asztrológia tulajdonképpen arra való, hogy egy adott idő és egy adott hely (tér-idő pillanat) minőségét meghatározzuk! A Világegyetemet egységes erők és törvények működtetik, tehát a nagyban megmutatkozó minőséget (bolygók, csillagok stb.) a kicsiben (saját, kis környezetünk) ugyanúgy érzékeljük – ha másban nem is, akkor majd következményeiben.
...
...

...
...
...
//-->

...
...


Mi a „haszna” mindennek?

Amikor egy születési képletet megnézünk, azt a minőséget igyekszünk minél jobban megragadni, amelyik a szóban forgó emberben megnyilvánul és kiteljesedik. Az ember lehetőségei, képességei és hiányosságai (mert sajnos egyikünk sem tökéletes) már előre kódolva vannak a születési horoszkópban. Ennek legszembeötlőbb megnyilvánulása maga a fizikum, a test, ami kinek erős és robosztus, kinek pedig gyenge és törékeny stb. Értelemszerű, hogy már a fizikum is nagyban meghatározza, hogy mire leszünk képesek az életben és mire nem, hiába adódik erre lehetőségünk. A „jó időben, jó helyen” ezek alapján akkor működik valakinek, ha a születési képletében megbúvó potenciál (adottság) a megfelelő időben és helyen találkozik azzal a lehetőséggel, amiben kiteljesedhet.

 



 

Ez egy tipikus példa arra, hogy a potenciál találkozik a lehetőséggel – és még a szabad akarat is jelen van, ami a kettőt összehozza
Ha erős vagy, tehetséges és szorgalmas (ez a potenciál, ami látszik a horoszkópodból), és rendszeresen és keményen edzel (ez a szabad akarat), akkor kijuthatsz az olimpiára (jó idő, jó hely – ez pedig az előrejelzés feladata), és megnyerheted a kajak 1000 m-es számot. De mi van akkor, ha eleve nincs meg a potenciál? Nem vagy olyan jó, bármennyit is edzel, hogy kijuss az olimpiára. Vagy ha emberfeletti teljesítménnyel mégis kijutsz, de lesz nálad még jobb, aki rádver  a hajrában? A végeredmény e tekintetben ugyanaz.
És mi van olyankor, ha a potenciál megvan, de nincs meg hozzá a „jó idő és a jó hely”, pont akkor és ott, amikor és ahol az olimpia van? A Sors számtalan ötletes módon megoldja ezt a problémát is: a verseny napja előtt elrontod a gyomrod, és nem indulhatsz; a verseny közben „véletlenül” eltörik a lapátod; pont aznap felkerekedik a szél, Te pedig nem tudod a hullámok között a maximumot nyújtani… és a megvalósulások számának csak a képzelet szab határt.

 



 

Minden eleve el van rendelve? Azért itt még nem tartunk! Azonban nem mindegy, hogy szabad akaratunkat megvalósítható vagy fölösleges és eleve kivitelezhetetlen dolgokra pazaroljuk