Szellembusz



Ennek a kísérteties mesének a tárgya egy fantom busz, amely North Kensington Gardens és Cambridge között a Chesterton Road és a Szent Márk Road csomópontokban jelent meg. 1934 júniusában egy fiatal autós szenvedett halálos balesetet, amikor az autó, minden látható ok nélkül, lekanyarodott az útról, nekiment egy lámpaoszlopnak, és kigyulladt.



 

 

 

A nyomozás során több tanú beszámolt arról hogy találkozott egy szellem busszal, amely mindig megjelent az adott útszakaszon, általában a Cambridge Gardens és Szent Márk Road találkozásánál és minden esetben, a londoni General Omnibus Company 7-es számú busza volt. Az oldalán, a LGOC felirattal ami a London Passenger Transport Board rövidítése volt.
 
...
...

...
...
...
//-->

...
...


 
1930-as években szinte valamennyi busz viselte a feliratot. Esemény mindig egy időben, 1:15,-kor történt. A tanúk elmondása szerint a busz az út közepén száguldott feléjük és le kellett húzódniuk; hogy az ütközést elkerüljék. Amikor hátranéztek, a busz eltűnt.

 



 

Egységes beszámolók szerint a busz alsó és felső szintje ki volt világítva, azonban nem ült bennük senki. Végül is a város vezetése megszüntette átépítette a kereszteződést ; és ettől kezdve a fantombusz eltűnt. Valószínűleg egy olyan diffrakciós jelenséggel találkozhatunk mint a St. Louis Ghost Train esetében. Itt a vizes burkolat és talán a köd váltotta ki a tükröződést; vagy ami egyszerűbb valóban egy szellembusz járt ott.